Milovníci moře a dobrého jídla mohou vyplout, začíná zvláštní závod San Pellegrino Cooking Cup 2012 - Aktuálně o Benátkách | Co se děje v Benátkách

benatky-bg-header-title.png
     
         
 

Aktuality

Blogy »

Milovníci moře a dobrého jídla mohou vyplout, začíná zvláštní závod San Pellegrino Cooking Cup 2012

San Pellegrino Cooking Cup je jedna z nejvýznamnějších událostí ve světovém kulinářském kalendáři. Tento závod a současně soutěž ve vaření spojuje dvě skvělé italské vášně a odlišné (ale ne výhradně) koníčky: Plachtění a dobré jídlo. Tato tradiční "gastronomická regata", které se účastní jak zkušení závodníci, tak kuchaři z celého světa, se letos bude konat v sobotu 23. června 2012 v nádherných modrých vodách laguny Benátek.
San Pellegrino Cooking Cup je prestižní soutěž, do které je zapojeno asi 60 lodí a je kombinací nejlepších posádek v plachtění a gastronomických dovedností. Je to velmi unikátní událost, která nabízí vzrušení ze závodu lodí s chutí nádherné kulinářské soutěže. Jejím cílem je uvařit to nejlepší jídlo a současně skončit v závodě dlouhém 12 mil jako první. Jakmile každé plavidlo dosáhne příjezdové značky, musí kuchař vystoupit na palubu a přímo na jachtě prezentovat své připravené jídlo. To bude hodnoceno podle třech hlavních kritérií: chuť, prezentace a párování s vodou a vínem. Závodníci jsou tak povinni prokázat své mistrovství nejen pokud jde o vaření, ale i o plachtění. To je také důvod, proč se porota skládá ze zkušených a renomovaných jachtařů a profesionálních kuchařů, kteří jsou schopni náležitě posoudit jak talent ve vaření, tak závodní schopnosti účastníků. Ti, kteří předvedou nejlepší kombinaci navigace a gastronomie - vyhrávají San Pellegrino Cooking Cup. Proto to je také ideální příležitost pro nadšené jachtaře a vášnivé gurmány naplánovat si pobyt v Benátkách v druhé polovině června. Po vzájemné dohodě závod začíná na starověkém rybím trhu v Lido (kde se posádky budou muset zásobit všemi potravinami, které budou použity pro přípravu jídel na palubě) a cíl se nachází na ostrově San Giorgio Maggiore. Události však začínají již v pátek večer, uvítací večeří. Tou se prezentuje 10 mladých kuchařů pocházejích z celého světa, kteří jsou mladší třiceti let. Soutěžit budou o cenu Acqua Panna & S. Pellegrino mladý šéfkuchař roku 2012.

 

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Venice

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno11 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje