Na nezapomenutelných místech nabízí Venezia Jazz Festival program plný jazzu a současné interpretace - Aktuálně o Benátkách | Co se děje v Benátkách

benatky-bg-header-title.png
     
         
 

Aktuality

Blogy »

Na nezapomenutelných místech nabízí Venezia Jazz Festival program plný jazzu a současné interpretace

Ve vývoji hudby Itálie hrají Benátky velmi důležitou roli. Již Benátská republika (italský stát vytvořený kolem města Benátky a existující od 8. století do roku 1797) byla často populárně nazývaná "Republika hudby" a tradovalo se, že "v každé domácnosti někdo hraje na hudební nástroj nebo zpívá". Proto i jazz má ve městě svou přítomnost a nikoho nepřekvapí pořádání kulturní události světového významu, jedné z nejznámějších v oboru, jazzového festivalu par excellence... Venezia Jazz Festival. Je pořádán Associazione culturale Veneto Jazz, ve spolupráci s Regione del Veneto a městem od 20. července do 3. srpna 2012.
Řetězec představení světové třídy na různých místech po celém městě, stejně jako celá řada vystoupení
amatérských jazzových hráčů (které buď přitahuje vysoký profil povahy této události nebo "jen uvíznou" v atmosféře festivalu), probíhá v průběhu měsíce července, což je shodou okolností také hlavní turistická sezóna. To umožňuje návštěvníkům maximální zážitek. Ten je navíc umocněn kombinací komplexního programu s jedinečnou krásou místech samotných. Každý rok se zde představí různá jména z jazzového světa, která tak dělají Venezia Jazz Festival jeden z předních jazzových festivalů na světě. Vystoupení obsahují řadu prestižních koncertů, které se konají na takových působivých a známých místech, jako jsou například Piazza San Marco, Teatro La Fenice, Peggy Guggenheim Collection, Pole dell'Erbaria / Rialto, Palazzo Grassi, Punta della Dogana, Fondazione Querini Stampalia, most Ponte di Rialto nebo Hard Rock Cafe. Festival je vyvrcholením městského kulturního programu na základě vzorce: zapojit publikum v různých hodinách jak ve dne, tak i v noci. Umělecké nabídky se neomezují pouze na hudbu, ale také na umělecké výstavy, autorská čtení, tematické konference a chybět nesmí ani kulinářské zážitky. Atrakce lokalit a především vynikající program řadí festival mezi špičkové světové akce svého druhu a stává se tak nezapomenutelnou událostí.

Předprodej vstupenek:
* Teatro La Fenice a Teatro Goldoni
* nebo na www.ticketone.it
Více informací:
* www.venetojazz.com
* nebo na telefonu +390423452069 

 

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Venice

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno11 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje