Nezapomeňte při návštěvě Benátek navštívit Trh zázraků - Aktuálně o Benátkách | Co se děje v Benátkách

benatky-bg-header-title.png
     
         
 

Aktuality

Blogy »

Nezapomeňte při návštěvě Benátek navštívit Trh zázraků

Při svých toulkách Benátkami můžete tento víkend (od 13. do 14. října 2012) narazit na několik antických stánků, které vám připomenou, že se na chvíli ve městě zastavil čas. Ve vzduchu je cítit tradice řemesla a tak se nechte vést svým instinktem a využijte příležitost k návštěvě místního blešího trhu, kde s úžasem objevíte věci každodenního života, jak z minulosti, tak i současnosti. V Campo Santa Maria Nova a jeho okolí, v malebném Sestiere Cannaregio, se totiž pro milovníky starožitností a sběratelských předmětů koná velmi populární a velmi oblíbený Trh zázraků, známý také jako Mercatino dei Miracoli.
Trh zázraků je nepřehlédnutelná událost v Benátkách. Jedná se o malý trh se stánky plnými starožitností a použitých kusů pro fandy a sběratele starožitných fotografických tisků, starých knih, komiksů a jiných
sběratelských předmětů, které velmi často pocházejí z domů samotných Benátčanů. Soukromí prodejci vám zde také velmi ochotně a rádi představí své vlastní ručně vyrobené oblečení nebo i oblečení a předměty z druhé ruky, které "zachránili" z podkroví domů. K prodeji je zde dokonce i benátské sklo. Stejně jako za starých časů si tento trh stále zachovává styl autentického trhu. Mercatino dei Miracoli je jediný trh ve městě, kde všichni prodejci jsou normální občané, nikoli profesionální obchodníci. I proto je zde spousta prostoru pro smlouvání o ceně. Trh zázraků začíná v 8.30 hod a končí v 20.00 hod. A když už jste jednou na tomto místě, za návštěvu také stojí krásný renesanční kostel Santa Maria dei Miracoli. Další Mercatino dei Miracoli se bude konat až 8. a 9. prosince 2012. 

 

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Venice

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno11 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje