Benátky se těší z mezinárodní výstavy architektury Architecture Biennale of Venice - Aktuálně o Benátkách | Co se děje v Benátkách

benatky-bg-header-title.png
     
         
 

Aktuality

Blogy »

Benátky se těší z mezinárodní výstavy architektury Architecture Biennale of Venice

do 25. listopadu 2012 ještě potrvá mezinárodní výstava architektury Architecture Biennale of Venice (také známá jako Biennale Architettura, Internazionale di Architettura Venezia nebo La Biennale di Venezia), jejíž oficiální zahájení proběhlo již 29. srpna 2012. Výstavu v Benátkách zahájil kurátor David Chipperfield s názvem Common Ground v Centrálním pavilonu Giardini a Arsenale a na letošním již 13. ročníku se představí 57 architektů z 26-ti zemí a 6-ti kontinentů. Výstava zahrnuje také 69 projektů, z nichž některé byly vytvořené speciálně jen pro Bienále.
Biennale Architettura 2012 nabízí a ukazuje aktuální vývoj a nové myšlenky v mezinárodní architektuře, které nabízejí mezinárodní skupiny architektů s odlišným kulturním zázemím, a kteří jsou v různých fázích jejich kariéry. Co mají však společného, je jejich oddanost architektuře v nejširším smyslu svého povolání. Proto je zde architektura zvýrazněna v neobvyklých úhlech pohledů. Výstava předkládá stavební práce, koncepce, výsledky výzkumu, sny a nápady, ať už specifické přímo pro tuto výstavu nebo přímo z architektova ateliéru. Biennale Architettura 2012 je jednou z prestižních a nejdůležitějších mezinárodních událostí v kalendáři akcí současné architektury a často je také označována jako největší turistická akce v Itálii. Bienále se účastní více než 170 000 zahraničních návštěvníků, kteří se zde mohou inspirovat architekturou na špičkové úrovni a ještě k tomu sdílet své myšlenky se svými vrstevníky v jednom z nejkrásnějších měst na světě. 

 

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Venice

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno11 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje