Filmový festival, který se koná každoročně v Benátkách... Venice International Film Festival - Aktuálně o Benátkách | Co se děje v Benátkách

benatky-bg-header-title.png
     
         
 

Aktuality

Blogy »

Filmový festival, který se koná každoročně v Benátkách... Venice International Film Festival

6. srpna 1932 v Benátkách, na terase hotelu Excelsior, se začala konat první "Mezinárodní výstava
kinematografie" a první mezinárodní filmový festival na světě: Venice Film Festival. Od té doby se stal
každoroční událostí. Letošní rok se jeho již 69. ročník Venice International Film Festival, který je také známý jako Mostra Internazionale d'Arte Cinematográfica la Biennale di Venezia bude konat od 29. srpna do 8. září 2012. Místem konání se samozřejmě stává historický palác Palazzo del Cinema, který se nachází na benátském ostrově Lido.
Tento nejstarší filmový festival na světě, a navzdory svým proměnám také jeden z nejznámějších filmových festivalů na světě, je součástí širšího scénáře Bienále v Benátkách (Biennale d'arte di Venezia). Bienále je nezisková organizace podporovaná italským státem, jejíž jméno se vždy používá jako synonymum k Mezinárodní výstavě umění (Esposizione internazionale d'arte). Ta je jednou z nejdůležitějších a také nejprestižnějších mezinárodních událostí současného umění na světě, pořádané každé dva roky podle Bienále v Benátkách. I letošní rok budete mít možnost vidět skvělé filmy slavných režisérů, spolu s uznávanými herci. Mezi cenami, které jsou na festivalu udělovány, je nejvyhledávanější a nejcennější Leone d'oro (Zlatý lev), což je ocenění poroty za nejlepší film na festivalu. A také Coppa Volpi (Volpi poháry), která je udělována na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách za nejlepší ženský a mužský herecký výkon. Oceněni také budou různé osobnosti filmového světa, jako uznání jejich práce. Cílem festivalu je podporovat povědomí, znalosti a všechny možné aspekty mezinárodního filmu ve všech jeho formách, jako je například umění nebo zábava a to vše v duchu tolerance a svobody. Festival zahrnuje také retrospektivy, jako příspěvek k lepšímu pochopení dějin kinematografie. 

 

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Venice

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno11 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje