Závod, který uzavírá v Benátkách sezónu ve veslování, je známý jako Regata di Burano - Aktuálně o Benátkách | Co se děje v Benátkách

benatky-bg-header-title.png
     
         
 

Aktuality

Blogy »

Závod, který uzavírá v Benátkách sezónu ve veslování, je známý jako Regata di Burano

Burano je ostrov nacházející se v laguně benátské, v severní Itálii, stejně jako samotné Benátky. Je to tichý ostrov rybářských rodin, který nabízí klidné místo k pobytu těm, kteří chtějí uniknout davům turistů, mířících do Benátek. Toto souostroví čtyř ostrovů propojených mosty však není známo jen pro své malé, jasně malované, pestrobarevné domy (barvy domů sledují určitý systém pocházející ze zlatého věku jeho vývoje a pokud si někdo chce "namalovat" svůj dům, musí zaslat žádost vládě, která bude reagovat tím, že oznámí i určitou barvu, která je přípustná pro danou oblast). Je především známo tím, že se na ostrově každou třetí neděli v září koná veslařský závod Regata di Burano.
Regata di Burano je nejen velmi oblíbený závod ve veslování stylu Voga veneta (dříve se tento styl veslování využíval pro nutnou přepravu ryb do města nebo na pevninu, ale dnes má pouze sportovní využití), ale především to je poslední regata závod sezóny. Soutěž je také dobře známá jako Rivincita della Storica, jejíž název souvisí s odvetou poražených závodníků dřívější soutěže Regata Storica, kteří se snaží v tomto závodě získat zpět svou čest. Poslední závod sezóny, který se koná v benátských vodách kolem ostrova Burano, je určen pro "gondole" - muži, "mascerete" - ženy a "pupparini" - mladé závodníky. Začíná se na severním konci nedalekého ostrova Sant'Erasmo. Akce je však dobře viditelná i z pevniny. Prezentace závodníků proběhne ve vodách v přední části ostrova. Sportovní událost bude doprovázena dvoudenním festivalem. Diváci závodu a hosté ostrova mohou ochutnat typické pokrmy z tradiční kuchyně, chybět nebudou ani typické rybí pokrmy s polentou a spousta dobrého vína. 

 

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Venice

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno11 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje